La Gran Duquesa de Gerolstein

gd_cartell_jpgLa Gran Duquessa de Gerolstein és una opéra bouffe (un estil còmic de l’opereta) en tresactes amb música de Jacques Offenbach i llibret en francès d’Henri Meilhac i Ludovic Halévy.

Estrenada el 12 d’abril de 1867 al Théâtre des Variétés de París, coincidint amb l’Exposició Universal de 1867. A la seva estrena varen assistir l’emperador Napoleó III, Eduard VII d’Anglaterra, el tsar Alexander II de Rússia, l’emperador d’Àustria, l’emperador de Prúsia, entre altres grans autoritats. Mesos després va ser estrenada a Londres i a Nova York. L’opereta va tornar als escenaris el 1978 amb Régine Crespin en el paper de la duquessa. També va tornar al 2004 al Teatre del Chatelet de París o a Los Ángeles.

La història és una crítica satírica al militarisme irreflexiu i a la faramalla militar. La seva protagonista és una tirànica duquessa que fa la guerra perquè s’avorreix i que fa ballar al seu gust tothom qui té al voltant.

Traducció i Adaptació Companyia Bratislava

Direcció Víctor Álvaro

Direcció musical Ferran Martínez Palou

Coreografia Jordi Ribot Thunnissen

Intèrprets ANNA ARENA – LAURA PAU – MONICA PORTILLO – ALBERT RUIZ

Escenografia Companyia Bratislava Vestuari Companyia Bratislava Producció Associació artdevellut Tècnic llums i so Sergi Coch

Anuncis